ייבוש בורגי

המטרה המרכזית בייבוש מוצקים היא הקטנת ההמסה והנפח שלהם, במטרה להקטין את עלויות פינוי והטמנה, ובכך לחסוך למפעל עלויות משמעותיות. השימוש במייבש בורגי נעשה בתעשיות רבות, כמו: מט"שים, מזון, כרייה, בנייה, כימיקלים, פרמצבטיקה ועוד. חץ ביצוע וטכנולוגיות ישראל יודעת לייצר ולספק מגוון רחב של אפליקציות למייבש הבורגי. ניתן לבחור את חומרי המבנה של המייבש הבורגי כך שיתאימו לכל תקן או צורך במפעל. כמו כן המייבש הבורגי יכול להיות פתוח לאטמוספרה או סגור לחלוטין כאשר מדובר בחומרים מסוכנים.

המייבש הבורגי פועל על עיקרון של תא חימום מרכזי בעל ציר בורגי, או 2 צירים, ולאותו חלל מרכזי יש מעטפת (Shall) שבתוכה זורם מדיום החימום. ניתן גם להתקין צירי בורג חלולים אשר דרכם גם יזרום מדיום החימום ובכך להגדיל את שטח מעבר החום ממדיום החימום אל המוצקים הלחים. הגדלת שטח מעבר החום תקצר את זמן השהייה של המוצקים בתוך החלל המרכזי או תגדיל את רמת היובש של המוצקים. פרמטר נוסף אשר יכול להגדיל את רמת היובש או קיצור זמן השהייה במייבש הוא הוואקום. יצירת וואקום בתוך המייבש תגרום להקטנת הלחץ החלקי של האדים ובכך הלחות באוויר תרד ויותר נוזלים יוכלו לצאת מתוך המוצק. נוכל לראות זאת בתוך משוואת מעברי חום ומסה של התרמודינמיקה.

חשוב לציין כי קיימים כמה אפשרויות לייבוש בסגנון בורגי, כמו: מנתי, רציף, קוני אנכי או קוני אלכסוני, אופקי. אכך העיקרון של חלל מרכזי ומעטפת נשמר בכולם. מדיום החימום יכול להיות מגוון רחב של זורמים מקיטור שחון דרך אוויר חם ועד שמן תרמי או כל זורם בעל מעבר חום ידוע זה תלוי בעיקר בזמינות של אותו זורם בידי הלקוח. עוד חשוב לומר כי מייבש בורגי יכול לבוא רק כמוצר בודד אך לרוב, בעקבות רגולציות התלויות בסוג המוצק, הוא צריך לבוא עם כלל המערכות הנוספות של יחידת קליטת גזים, קונסטרוקציה, יחידת חימום הזורם ומערכת הזנה ופליטה של המוצקים. כדי לדעת ולאפיין את המוצר בצורה הטובה ביותר חשוב לדעת מראש את הנקודות הבאות לתכנון.

נקודות לתכנון מייבש בורגי: 

  • אחוז רטיבות בכניסה, אחוז רטיבות נדרש ביציאה
  • ספיקת מוצקים ממוצעת ושיא [ק"ג/שעה]
  • משך זמן ייבוש רצוי ביום. 
  • אפיון בוצה, כלומר, רמת pH, קורוזיביות, רשימת מרכיבים וכל פרמטר שנראה לך חשוב. 
  • דרישת מבחני ייבוש למוצקים.

כמה האתר עזר לך בהבנת הבעיה ובחירת הפתרון?

דילוג לתוכן